Sulkavankylän Urheilun Tuki ry


Sulkavankylän Urheilutalo

Yhteystiedot

Sulkavankylän Urheilun Tuki ry

Koskipääntie 31

63350 SULKAVANKYLÄ

Yhdistyksen tilinumero

FI05 5007 0020 1335 02

Yhdistyksen hallinto

Puheenjohtaja Samu Äijälä

Varapuheenjohtaja Pasi Nurmi

Rahastonhoitaja Jarmo Linna

Sihteeri Minna Turunen

Urheilutalon vuokraus: yhteyshenkilö

Mikko Ylitalo
puh. 0400 515 397
mylital47@gmail.com

Yhdistyksen toiminta

Sulkavankylän Urheilun Tuki r.y.:n toiminnan tarkoituksena on kannustaa kaikenikäisiä lähikylien asukkaita liikunnan pariin sekä yhteisöllisyyteen. Yhdistys järjestää talviaikaan hiihtoiltoja alueen perheille. Hiihtoilloissa perheet voivat omaan tahtiin hiihtää haluamansa matkan ja sen jälkeen kokoonnutaan yhteisen mehuhetken merkeissä. Kesäaikaan yhdistys on järjestänyt sunnuntaisin kylän postinhakulaatikon luona kahvitteluja, joiden tarkoituksena on ollut yhteisöllisyyden tukeminen. Liikuntasali on ympäri vuoden kyläläisten vapaassa käytössä. Salia käytetään jumppaamiseen, sulkapallon ja sählyn pelaamiseen sekä erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen, joista saaduilla tuloilla ylläpidetään taloa. Salia käyttävät myös Sulkavan koulun oppilaat sählyn pelaamiseen ja juhlien järjestämiseen.

Urheilutaloa myös vuokrataan yhdistyksen ulkopuolisille, joten ota yhteyttä!

Urheilutalon sali. Kesällä 2021 hääjuhla.
Urheilutalon sali. Kesällä 2021 hääjuhla.
Töysän Säästöpankkisäätiön avustuksella hankittu sulkapalloverkko sekä varusteita lavan reunalla. Kesä 2022.
Töysän Säästöpankkisäätiön avustuksella hankitut viralliset salibandymaalit ja maalivahtikankaat. Kesä 2022.

Yhdistyksen historia

Urheilutalon laajennusta. Kuvan omistaa Korpi O.

Sanomalehti Ilkka 22.12.1960. kirjoittaja L.H. (ei tarkempaa tietoa)

Alavuden Sulkavankylän urheilumajan vihkiäiset

Sunnuntaina kokoontui yleisöä salin täydeltä, kauniisti koristeltuun Alavuden Sulkavankylän urheilumajan vihkiäisiin. Aluksi Sulkavankylän torvisoittokunta kajautti reippaan marssin, soittokuntaa johti Raimo Karikangas.

Tervehdyssanoissaan opettaja Aarre Peltola rakennushistoriikin muodossa loi katsauksen majan rakennusvaiheisiin. Lopuksi hän kiitti kaikkia, jotka ovat urheilijoita auttaneet oman majan saamiseksi. Erikoisesti hän kohdisti sanansa Matti Sivulalle, jolta on saatu tukea ja neuvoja majan noustessa. Jälleen soitteli torvisoittokunta.

Vihkiäispuheessaan mv. Matti E. Korpi lausui velvoittavia sanoja nuorille tämän talon haltijoina. Hän toivoi, että maja täyttäisi toiveet nuorten harrastusten tyyssijana. Tämän jälkeen nti Kaija Ollilla lausui Aukusti Simojoen ”Sävelten voima”.

Maukkaat vihkiäismehut ja pullat tarjosivat rouvat Marja Karikangas ja Aune Sivula. Tarjoilun aikana soitteli soittokunta joulusäveliä. Mieskvartetti lauloi Itämaille ja Maa on niin kaunis.

Nyt oli joulumyyjäisten vuoro. Myyntipöydällä oli huiveja, esiliinoja, lapasia, sukkia ym. Leikillisenä ja sanavalmiina myyjänä toimi opettaja Antti Pyylampi. Pian oli tavarat myytynä ja näistä kertyi sievoinen summa urheilijain kassaan urheiluvälineiden ostoa varten.

Viimeksi arvottiin vauvanukke. Sen oli valmistanut Aune Sivula. Virkistävä juhlatilaisuus, joka oli koonnut yhteen urheilijain ystäviä eri ikäkausilta, päättyi opettaja Antti Pyylammen päätössanoihin. -L.H.